Tips & Trucs voor LinkedIn


Tips & Trucs LinkedIn

1. LinkedIn ontwikkeld nieuwe apps en modules op de website als eerste in het Engels. Wil je altijd up to date zijn van de nieuwste mogelijkheden? Stel dan je taal in op Engels.

2. Een goede profielfoto is alles. Let met het plaatsen van een profielfoto op de volgende punten:


- maak een foto zonder dieren, kinderen, afgeknipte exen etc.


- zorg ervoor dat je op de foto naar voren kijkt, maar nog beter naar links (voor de kijkers rechts). Hiermee gaat het psychologische brein van mensen werken en actief de tekst en inhoud van jouw profiel lezen dat rechts naast je foto staat vermeld.


- stel je profielfoto openbaar voor iedereen. Mensen zijn hier gevoelig voor en linken eerder met jou als ze een beeld hebben bij de persoon.

Funny8[1].jpg

3. Vernieuw je headline regelmatig. Dat is de tekst die onder je naam staat. Gebruik hierbij omschrijvingen van je specialisme, functie, ervaringen etc. Niemand zoekt op “owner” of “employee” etc.

4. Plaats in je samenvatting jouw USP’s. En niet alleen vermelden, maar ook onderbouwen.

5. Longposts is een nieuw item. Eigenlijk is dit een soort blog op je LinkedIn. Je kunt Longposts vinden door te klikken op het potloodje naast het berichtvenster. Deze Longpost staat prominent in beeld en kan van alles bevatten qua inhoud. Maar ook tips, trucs, relevante informatie van jouw vakgebied, gedeelde artikelen etc. Je kunt deze longposts ook interessanter maken door er een foto of filmpje bij te plaatsen. Mensen zijn visueel ingesteld en zien graag een foto bij het artikel.

6. De interne vindbaarheid bij zoekopdrachten wordt bepaald aan de hand van de skills die jij opgeeft en vervolgens worden bevestigd door jouw netwerk. Je kunt maximaal 50 skills opgeven. Hoe beter deze geliked worden door jouw netwerk, hoe beter jouw vindbaarheid binnen LinkedIn is.

7. Vraag om aanbevelingen van personen uit jouw netwerk, maar schrijf ook regelmatig spontaan aanbevelingen bij andere personen uit jouw netwerk.

8. Volg bedrijven die interessant zijn voor je werkzaamheden en of functie.

9. Plaats vrijwilligerswerk onder volunteer experiences. Uit onderzoek blijkt dat toekomstige werkgevers hier gevoelig voor zijn en eerder iemand aanneemt die ook vrijwilligerswerk doet.

10. Heb je een groot project, taak of opdracht voltooid? Plaats een samenvatting (met een foto of video) onder het kopje projects / projecten. Binnen dit item is het ook mogelijk om personen uit jouw netwerk te koppelen. Hierdoor ontvang je een groter bereik en vindbaarheid.

11. Indien je ook een eigen website hebt of een blog site, plaats het item dan ook in je Longpost op LinkedIn . De items die je plaatst in de Longposts worden niet opgenomen in de vindbaarheid van google en dus niet gezien als doubling.*

*doubling is het kopieren van volledige tekst van bijvoorbeeld een website en plaatst deze op je eigen site. Indien de zoekmachines van google langs de website speuren waar dezelfde tekst staat, dan beoordeeld google welke tekst ouder is. Die website wordt hoger geplaatst. Jouw website wordt onder de noemer: “doubling” niet langer interessant of relevant gevonden en naar beneden geplaatst. Dit is helaas niet meetbaar, dan wel aan te passen. Schrijf dus altijd je eigen teksten.

12. Indien je een groot bereik wilt behalen met een artikel of een longpost, vraag dan vooraf of jouw collega’s het bericht gelijk willen delen binnen hun eigen netwerk als jij het online hebt geplaatst. Hiermee bereik je gelijk een groter bereik (werkt overigens hetzelfde op Facebook).

13. Beheer je een groep op LinkedIn? Vraag dan om interactie op jouw casus of geplaatste artikel. Of begin het artikel met een vraagstelling. Reacties vanuit jouw netwerk zorgen voor een groter bereik en vindbaarheid.

14. Ontvang automatisch updates van mensen uit jouw netwerk of stuur een automatische felicitaties als iemand jarig is of een nieuwe functie heeft. Kijk voor een handige app op iffft.com (if this then that.com).

15. Log minstens 30 min per dag in op LinkedIn en doe wat acties of bezoek profielen.

16. Snuffel ook eens in groepen binnen LinkedIn.

17. Geef iets weg in de summery van je LinkedIn. Bijvoorbeeld een Whitepaper of interessant artikel dat jij hebt geschreven. Bij voorkeur met een downloadlink vanaf je website of een ander kanaal dat je beheert.

18. Op de website www.klout.com is het mogelijk je social media activiteit te meten, te verbeteren en te verhogen.

19. Schrijf ongeveer 2 longposts per maand.

20. Gebruik LinkedIn als een up-to-date CRM programma. Immers is handige informatie als bijvoorbeeld een telefoonnummer, mailadres of adresgegevens altijd beschikbaar.

Ik hoop hiermee een aantal nuttige tips te hebben gegeven. Heel veel succes!

NB. mocht je naar aanleiding van dit artikel een aanbeveling voor mij willen schrijven? Klik dan snel door naar mijn LinkedIn profiel. Alvast bedankt!

best_friends_facebook_cover.jpg

#tipsentrucs #linkedin #profielfoto #longposts #projecten #whitepaper

Nieuwe artikelen
Archief
Zoeken met tags
Er zijn nog geen tags.
Volg mij ook op
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • LinkedIn App Icon